Archieven

BTW verlaging, update

Belastingdienst-rekenmachineEerder heb ik al geschreven over de BTW verlaging die geldt van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014. Inmiddels is er meer over bekend en zijn er uitspraken gedaan wat er nu wel en niet onder valt.

Het besluit bevat een goedkeuring om het verlaagde btw-tarief toe te passen op renovatie en herstel van woningen die twee jaar over of langer bewoont worden. Het betreft alleen de gemaakte uren van aannemer, interieurbouwer én de interieurontwerper!

Onder renovatie- en herstelwerkzaamheden worden in dit verband verstaan: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden, van (delen van) de woning. Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten en niet op de bij de renovatie- en herstelwerkzaamheid gebruikte materialen.

Neem nu contact op voor meer informatie, of bekijk het volledig besluit.

BTW verlaging voor verbouwen huis

Update: 13 februari 2013

De verlaging van de btw op onderhoud en verbouwingen naar 6 procent gaat in op 1 maart 2013 en geldt een jaar. Dat heeft minister Blok bekendgemaakt in een toelichting op het akkoord over de woningmarkt dat hij gisteren sloot met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP.

Minister Blok, vanochtend op een persconferentie met de oppositiepartijen die een akkoord sloten over de woningmarkt ANP

Verlaging

Er staat onder meer in dat de huren minder stijgen dan eerder was gepland. Lees verder