Categoriearchief: Houtenvloer

Houten vloer en vloerverwarming

Vraag je je af of het mogelijk is om een houten vloer te combineren met vloerverwarming?
Ja, het is redelijk eenvoudig om deze combinatie succesvol toe te passen in je interieur. Houten vloeren en vloerverwarming gaan al jaren samen. Of je de vloerverwarming nu gebruikt als hoofdverwarming of als bijverwarming. Wanneer je een houten vloer wilt combineren met vloerverwarming is eikenhout een goede keuze. We gaan in de regel wel uit van een gelaagde vloer. Hierbij zijn er verschillende houtlagen kruislings op elkaar gelijmd.Daarnaast moet de vloer op de vaste ondervloer gelijmd worden.

Er zijn talloze variaties mogelijk met een gelaagde eikenhouten vloer; planken tot 24 cm breed, visgraat of hongaarse punt tot 18 cm breed en alles ook nog verkrijgbaar in tientallen kleuren. De warmteweerstand van dit 15 mm dikke product is laag (Rc 0,09) en de levensduur van de vloer is lang. Dit maakt het tot een ideale houtenvloer voor op vloerverwarming.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

4 soorten vloeren om warm voor te lopen

4 soorten vloeren om warm voor te lopen

Vloeren zijn belangrijke – vaak grote – oppervlaktes in een interieur, en daardoor sterk van invloed op jouw beleving van de ruimte. Rekening houdend met hoe jij wil dat de ruimte aanvoelt, waar moet je op letten bij de keuze van een vloer? En welke innovaties zijn er? In dit artikel belicht ik kort wat aspecten van enkele vloeren en geef ik aan wat de nieuwste ontwikkelingen zijn. Lees verder