Categoriearchief: Inspiratie

Winelands 190 House by AA Interiors

Bron: Internationale interieur ideeën

Winelands-190-House-by-AA-Interiors-1

Cape Town-based interior design practice AA Interiors has designed the Winelands 190 project. Completed in 2014m the luxury home is located in Stellenbosch, Cape Town, South Africa. Having completed two separate projects for their children on the Pearl Valley Golf Estate, the owners planned to re-locate from Pretoria to the Cape and approached AA Interiors to design their new home at the De Zalze Winelands and Golf Estate.

Winelands-190-House-by-AA-Interiors-2

The parents loved the original design approach implemented by AA Interiors for their two sons’ projects and so their need was to create a new home where the whole family could gather and where the brief to the design team was to capture a modern farmhouse which incorporated glamorous elements with an emphasis on barefoot luxury and the use of natural materials.

Winelands-190-House-by-AA-Interiors-3

The client’s brief was to ensure that when they occupied the house on their own that it was not too big and empty, however at the same time it also had to allow for the whole family and grandchildren should they decide to stay over.

Winelands-190-House-by-AA-Interiors-4

Two important criteria for the clients were that the project had to include a central courtyard and that the main living areas were to have double volume. At the front of the plot the concept of a traditional “Cape Dutch Langhuis” with gabled ends was conceptualised. This part of the house was designed to contain the formal lounge and dining, informal lounge and braai room as well as the en-suite master bedroom, giving all these areas direct access to the front pool terrace with spectacular views to the surrounding vineyards and mountains.

Winelands-190-House-by-AA-Interiors-5

The owners of this home love to entertain and wanted the house to reflect their lifestyle. Key features of this include the bespoke wine cellar. Here the design team created a spectacular glass wine wall. The oak timber cabinetry encases frameless glass shelving which can house more than 400 bottles which are perfectly temperature controlled with concealed refrigeration.

Winelands-190-House-by-AA-Interiors-6

For the interior design the approach by Mark Rielly and Jon Case was to focus on the use of natural organic materials such as timber and stone. Limed oak flooring paired with honey coloured stone walls contrast with black charcoals and chalky white finishes. These tactile materials add a sense of homeliness and warmth to the contemporary architecture.

Winelands-190-House-by-AA-Interiors-7

Werf walls and a pergola covered walkway lead to the front entrance which opens into the courtyard lobby overlooking the reflective pond and greenery. Glass pocket doors create separate entrances and lead into the side wings. Focal features of the entrances are the floating sculpture ledges. Here Angus Taylor sculptures are reflected in the fractured mirror wall cladding.

Winelands-190-House-by-AA-Interiors-8

A combination of bold and discreet lighting was used to create a ‘wow’ factor and the layering of lighting set various moods. Subtle lighting has been incorporated in all recesses and feature bulkheads to give a warm glow to peripheral edges. In the dining room a customised crystal chandelier by Martin Doller is suspended from the ceiling rafters.

Winelands-190-House-by-AA-Interiors-9

The interior furniture is modern and complementary to the experience of the home. Tactile finishes including timber, textured leathers and raw linens add a sophisticated sense of understated luxury. The client’s love for colour has been introduced with injections of bold prints and vibrant fabrics.

Source : AA Interiors

Tags: , ,

Portobello House

Bron: Internationale interieur ideeën

Portobello-House-1

This terraced house on the iconic Portobello Road, in the very heart of Notting Hill, enjoys sleek interiors that utilise a contemporary colour palette of greys, blues and oranges, as well as a roof terrace overlooking the hustle and bustle of Portobello Road itself. Arranged over three floors, the owners have meticulously used all available space which extends to 1623 sq ft. The luxury London property enjoys a fantastic reception room opening into the contemporary kitchen on the ground floor which is both light and spacious.

Portobello-House-2

The lower ground floor has flexible living space which has been designed to be either two bedrooms or one bedroom with a snug/cinema room. Stairs rise to the first floor from the ground floor level where there is a good size guest bedroom and shower room with private terrace.

Portobello-House-3

The master suite is situated at the front overlooking Portobello Road and enjoys a large en-suite bathroom. The fabulous roof terrace which has a pretty aspect and quiet surroundings.

Portobello-House-4

Portobello Road is in excellent reach of the eclectic shops, boutiques, bars and restaurants of Portobello Road and Notting Hill. There are also fantastic transport links, Notting Hill Gate Underground Station and Ladbroke Grove Underground Station and a range of excellent bus routes, while for motorist the A40/M40 is nearby for routes in and out of Central London.

Portobello-House-5

Portobello-House-6

Portobello-House-7

Portobello-House-8

Source : douglasandgordon

Tags: , , , ,

Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects

Bron: Internationale interieur ideeën

Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects 1 Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects

Santa Monica Canyon Residence is an elegantly designed property by Griffin Enright Architects, nestled into a sloping hillside property in little Santa Monica Canyon, California. The contemporary home’s interior design scheme is bathed in a neutral color palette with bright pops of artwork scattered throughout. The surrounding atmosphere is very sophisticated, yet warm and welcoming, inviting you to come in and stay awhile.

Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects 2 Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects

A path descends into an impromptu, landscaped amphitheater and bends to enhance the perspective views. A long skylight extends the geometry of the path as it winds through the living space, illuminating the house with indirect light.

Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects 3 Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects

The residence contains open, loft-like spaces, while the geometry of the meandering skylight creates distinction between kitchen, living and dining areas. As it visually connects the front and back door of the house, the skylight carves the high ceiling as it turns through the house, linking also the two new courtyards created by the residence.

Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects 4 Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects

Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects 5 Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects

Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects 6 Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects

Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects 7 Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects

Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects 8 Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects

Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects 9 Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects

Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects 10 Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects

Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects 11 Santa Monica Canyon Residence by Griffin Enright Architects

Source : Griffin Enright Architects

Charming Retro Apartment by by Studio Atelier HR

Bron: Internationale interieur ideeën

Charming Retro Apartment by Studio Atelier HR 1 Charming Retro Apartment by by Studio Atelier HR

This extremely spacious one bedroom apartment was decorated with personality and retro treasures by studio Atelier HR, located in central Madrid, Spain. Materials and designs make nods to the past, although everything emanates with an absolutely contemporary air. An upward trend can be seen in recovered pieces of retro style and adapt to the needs of the XXI century.

Charming Retro Apartment by Studio Atelier HR 2 Charming Retro Apartment by by Studio Atelier HR

The result is a very grounded home with a warm and welcoming atmosphere, which includes high ceilings, with painted white trim, and an impressive library, designed as an inner courtyard and vital center of the house. The uniqueness of this area lies in its furniture, most exceptional pieces acquired in the famous Flea Market in Paris.

Charming Retro Apartment by Studio Atelier HR 3 Charming Retro Apartment by by Studio Atelier HR

Looking to the walls and ceiling, including doors, windows and shutters you can see the play of lines and volumes of the moldings, thin strips of wood on the fronts and ornate pieces at the intersection between the walls and the roof.

Charming Retro Apartment by Studio Atelier HR 4 Charming Retro Apartment by by Studio Atelier HR

The flooring throughout the house was coated with a Nordic solid wood flooring in a very natural, safe tone. In the library and in one of the bathrooms, the designers selected tile, giving a new look to this floor: fresh, natural and stylish. Here, the past is trendy.

Charming Retro Apartment by Studio Atelier HR 5 Charming Retro Apartment by by Studio Atelier HR

In this house there is an atmosphere that stands out above the others, with charm that captures plenty of attention. The library receives plenty of natural light, and open to the rest of the house through a dark metal enclosure and glass, replacing partitions. Also conceived as a study and reading and relaxation, highlights the industrial style furniture, a gateway that provides access to the grid library, and with iron rivets.

Charming Retro Apartment by Studio Atelier HR 6 Charming Retro Apartment by by Studio Atelier HR

Only the kitchen has broken away from tradition, boasting a refined style of straight lines. As a counterpoint to the total white furniture, the ceiling is painted in black. Two elements emerging with force: Caged lamp ceiling and a mural picture in black and white, which opens this space to breathtaking views of the Eiffel Tower.

Charming Retro Apartment by Studio Atelier HR 7 Charming Retro Apartment by by Studio Atelier HR

Charming Retro Apartment by Studio Atelier HR 8 Charming Retro Apartment by by Studio Atelier HR

Charming Retro Apartment by Studio Atelier HR 9 Charming Retro Apartment by by Studio Atelier HR

Charming Retro Apartment by Studio Atelier HR 10 Charming Retro Apartment by by Studio Atelier HR

Charming Retro Apartment by Studio Atelier HR 11 Charming Retro Apartment by by Studio Atelier HR

Charming Retro Apartment by Studio Atelier HR 12 Charming Retro Apartment by by Studio Atelier HR

Charming Retro Apartment by Studio Atelier HR 13 Charming Retro Apartment by by Studio Atelier HR

Charming Retro Apartment by Studio Atelier HR 14 Charming Retro Apartment by by Studio Atelier HR

Charming Retro Apartment by Studio Atelier HR 15 Charming Retro Apartment by by Studio Atelier HR

Charming Retro Apartment by Studio Atelier HR 16 Charming Retro Apartment by by Studio Atelier HR

Charming Retro Apartment by Studio Atelier HR 17 Charming Retro Apartment by by Studio Atelier HR