Categoriearchief: Bedrijfsinterieur

De nieuwste trends op het gebied van interieur

Bent u ook geregeld bezig met herinrichten van uw woning, omdat u niet langer tevreden bent over de huidige inrichting van de kamers? Dit is heel normaal! Door uw woning af en toe te vernieuwen, bijvoorbeeld door bepaalde meubels te vervangen, blijft uw woning aansluiten bij de laatste trends op het gebied van interieur. Heeft u bijvoorbeeld al een aantal vintage elementen aan uw huidige inrichting toegevoegd? Vintage is een trend van de afgelopen jaren, die maar niet aan populariteit verliest. Er zijn echter meer trends, waarmee u uw woning een nieuwe impuls kunt geven!

Kies voor een herinrichting van de badkamer

Veel woningeigenaren besteden weinig tot geen aandacht aan de inrichting van de badkamer bij een verbouwing in huis. Vaak kiest men voor een strakke inrichting, zelfs als dit vloekt bij de inrichting van uw overige kamers. Heeft u bijvoorbeeld een erg klassieke inrichting in uw woonkamer? Kies dan ook in de badkamer voor een klassieker type sanitair. Zo wordt de badkamer een verlengstuk van de overige kamers in uw woning, iets wat een rustgevend effect met zich meebrengt. U zult zich dagelijks in de badkamer bevinden, waardoor de inrichting van de badkamer niet onderschat mag worden.

 

Een loodgieter kan u helpen bij de herinrichting van uw badkamer, waarbij u bijvoorbeeld kunt kiezen voor nieuwe sanitaire voorzieningen. Overleg uw plannen vooraf goed met een loodgieter bij u in de buurt. Het blijkt namelijk niet altijd mogelijk te zijn om een nieuwe toilet op dezelfde afvoer aan te sluiten. Dit is afhankelijk van de aansluiting die een bepaald toilet heeft.

 

Zorg voor leuke accessoires in huis

Naast een herinrichting van de badkamer kunt u denken aan leuke accessoires voor de overige kamers van uw woning. Met kleine accessoires kunt u kamers een geheel nieuwe uitstraling geven, zonder veel te moeten veranderen. Daarbij zijn accessoires vaak al voor een paar euro aan te schaffen in woonwinkels. Op dit moment zijn de vintageaccessoires erg populair, niet alleen voor een woonkamer, maar ook zeker voor de slaapkamer.

 

Wat dacht u bijvoorbeeld van een leuke vintage lamp aan die ene kale muur in uw woning? Of kies bijvoorbeeld voor een vintage klok aan de muur! Dit zijn slechts twee simpele voorbeelden van accessoires, die uw woning nog gezelliger kunnen maken. U kunt naast vintage elementen ook kiezen voor meer landelijke accessoires, zoals een nieuwe houten tafel of een paar kleine plantjes op kasten en tafeltjes.

Interieur trends van 2017

De grote voorjaarsschoonmaak, nog steeds maken veel Nederlanders er gebruik van. De grote schoonmaak om de winter achter ons te laten en ons klaar te stomen voor de lente en de warme zomers. Tevens is dit voor veel mensen een goed moment om zo ook de muur een ander kleurtje te geven, of het interieur een andere stijl te geven. Dat kan op veel verschillende manieren, voeg een plant toe aan je interieur of misschien kan je wel eenvoudig een andere stijl geven door flink op te ruimen. Alles goed te ordenen en zo ruimtes te zien die voorheen altijd rommelig leken en nu ideaal uitkomen om je optimaal te gebruiken. Ben je op zoek naar ideeën om het interieur opnieuw te stijlen lees dan hieronder de tips en trends van 2017.

Voeg groen toe aan je interieur

Groen is niet meer weg te denken, je ziet het steeds meer en vaker. Planten zijn gemakkelijk te combineren in het interieur en zorgen ook nog eens voor een gezonde omgeving. Groen is er in verschillende soorten en maten, erg leuk om een mix te maken van kleine, grote of andere XL kamerplanten. Om planten te verzorgen zijn groene vingers niet essentieel, een vetplant, cactus of een aloë vera zijn makkelijk te verzorgen. Ook is groen eenvoudig te gebruiken bij een andere inrichting wanneer je  eens een andere stijl wilt. Vaak wordt er in het interieur aardekleuren gebruikt omdat deze goed te combineren zijn en daardoor kun je de aandacht in het interieur richten naar een bepaald voorwerp. Denk bijvoorbeeld aan een stoere eettafel of een grote gekleurde bank die met gebruik van aardekleuren in het interieur volledig tot zijn recht komt.

Maak efficiënt gebruik van licht

Je kunt er ook voor kiezen om lichte kleuren in het interieur te gebruiken hierdoor zorg je ervoor dat de ruimte licht blijft en daardoor groter lijkt. Daarnaast blijven vaak kansen liggen om uw interieur optimaal te benutten, denk bijvoorbeeld aan hang lampen en vele opbergruimtes die vaak vergeten worden. Maar ook de lichtinval heeft te maken met een optimaal interieurgebruik. Heb je donkere plekken in huis die maar onaangenaam blijven doordat het er té donker is en daardoor nooit op die plek bevindt. Juist nu het voorjaarslicht weer tevoorschijn komt is het belangrijk om daar gebruik van te maken, denk eens vanuit buiten. Misschien staat er wel een grote struik of boom voor die ene lichtplek die vrij makkelijk weg te snoeien is en daardoor veel meer lichtinval krijgt in je huis. Om je interieur optimaal te benutten is het raadzaam om niet alleen vanaf binnen te kijken maar kijk vooral vanaf buitenaf je huis in.

Bron: Moving-In Meubelverhuur

Tafel met verborgen kast in blad

Hoe gaat dat, een meubel laten ontwerpen?

In het verleden heb ik als meubelontwerper gemerkt dat veel klanten het aanvankelijk een hele stap vinden meubels op maat te laten maken. Als je nog nooit een ontwerper aan het werk hebt gezet, weet je niet wat je krijgt, en dat kan de drempel behoorlijk hoog maken.

Of je nu een meubel voor jezelf wilt, of een  interieurontwerper of interieurstylist bent op zoek naar iets unieks voor je klant, met een meubelstuk op maat kun je veel problemen oplossen. In deze blog zal ik wat mythes en vooroordelen wegnemen. Lees verder