BTW verlaging voor verbouwen huis

Update: 13 februari 2013

De verlaging van de btw op onderhoud en verbouwingen naar 6 procent gaat in op 1 maart 2013 en geldt een jaar. Dat heeft minister Blok bekendgemaakt in een toelichting op het akkoord over de woningmarkt dat hij gisteren sloot met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP.

Minister Blok, vanochtend op een persconferentie met de oppositiepartijen die een akkoord sloten over de woningmarkt ANP

Verlaging

Er staat onder meer in dat de huren minder stijgen dan eerder was gepland. Voor de inkomensgroep boven 43.000 euro kan dat boven de inflatie oplopen tot 4 procent, in plaats van 6,5 procent. Verder krijgen mensen van wie het inkomen daalt in bepaalde gevallen recht op huurverlaging.

Verder is afgesproken dat huiseigenaren een tweede lening kunnen afsluiten tot de helft van de waarde van de woning. Die heeft een looptijd van 35 jaar en is niet aftrekbaar van de belasting.

Verhuurdersheffing

Verhuurders krijgen ook in de nieuwe plannen te maken met een extra heffing, maar die wordt minder groot dan eerder de bedoeling was.

Verder komt er een fonds om energie te besparen, bijvoorbeeld om woningen te isoleren en er gaat meer geld naar een fonds voor startersleningen.

Een overzicht van alle maatregelen vindt u op de NOS site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *