7 Interieur- en woonbeurzen in 2013 waar je nog heen kunt

In een zo trendgevoelige en innovatieve wereld als die van het design is bijblijven én tijdig aandacht vragen voor je producten essentieel. Daarom alvast de nodige inspiratie inplannen of stands reserveren voor na de zomer? Dat kan. De volgende zeven beurzen komen eraan. De congressen staan op volgorde van plaatsvinden. Ik heb gelijk voor je aangegeven of de beurs exclusief voor jou en je vakgenoten toegankelijk is, of voor iedereen die komen wil.

all4home25 – 28 augustus: All 4 Home (voor vakgenoten)
Nieuwe vakbeurs voor decoratie, bloemen, geschenken en lifestyle

Locatie: Flanders Expo in Gent, België.

Samenvatting: Eerste editie van en voor bedrijven in decoratie, bloemen en geschenken. De tweede editie staat ook al gelijk gepland.
Waarom zou je ernaar toe gaan: Deze nieuwkomer van Claever Associates wil op termijn uitgroeien tot dé referentie voor professionals in decoratie, geschenken en bloemen in de Benelux. Op de website is dan ook te lezen hoe de organisatie wil proberen de beurs niet helemaal zelf te ontwikkelen maar samen met de deelnemende exposanten. Als je in de wereld zit van kaarsen en kerstballen, potten en vazen en klokken en glazen, dan is deze beurs voor jou.
Wat je verder nog moet weten: Vooraf organiseert All4Home voor exposanten een ‘Meet & greet sessie’ en seminaries en levert ze communicatiedossiers ‘om het uiterste uit uw beursdeelname te halen’. Binnenkort zou tevens een randprogramma met workshops en dergelijke online te zien moeten zijn.
Prijs: Toegangsprijzen staan nergens vermeld, enkel dat je je vooraf moet registreren als bezoeker.

Aanmelden als exposant: http://www.all4home-fair.be/pages/add_exhibitors.asp?lang=1
Website:
http://www.all4home-fair.be

 

100design18 – 21 september: 100% Design (voor iedereen)
Creative Balance

Locatie: Earls Court in Londen, Groot-Brittannië.

Samenvatting: Het grootste en langstlopende hedendaagse designevenement voor vakgenoten in Groot-Brittannië, met 25.096 bezoekers in 2012. Georganiseerd door Media 10.
Waarom zou je ernaar toe gaan: Moet in 2012, volgens eigen zeggen, 298 kwalitatieve leads per exposant hebben gegenereerd. Serieuze business dus. Ook het licht moet er mooi zijn, want de beurs host dit jaar voor het eerst de Delight In Light National Young Designers-competitie, en dus worden alle hoeken van het evenement verlicht door de helderste lichtdesigners. Voor mensen geïnteresseerd in architectuur zijn er de discussiesessies Talks With 100% Design.
Wat je verder nog moet weten: De beurs – die 20.000 vierkante meter beslaat – is genomineerd voor twee AEO Excellence Awards (Association of Event Organisers). De beurs valt in de week van het London Design Festival, en is opgedeeld in vier sectoren: Interieurs, Kantoren, Keukens & Badkamers en Eco Design & Bouw. Ook zijn er zes Internationale Paviljoens.
Prijs: gratis, als je jezelf registreert.

Aanmelden als exposanthttp://www.100percentdesign.co.uk/page.cfm/Action=Form/FormID=1/t=m
Website:
http://www.100percentdesign.co.uk

 

woonbeurs20131 – 6 oktober: Woonbeurs Amsterdam (voor iedereen)
Grootste woonevent van Nederland

Locatie: RAI in Amsterdam.

Samenvatting: Wordt al twintig jaar door tienduizenden mensen bezocht om woonideeën op te doen, op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends en zich te oriënteren op een aankoop.
Waarom zou je ernaar toe gaan: De Woonbeurs doet er – in tegenstelling tot veel andere beurzen – alles aan je als exposant goed voor te bereiden op je bezoekers en promotie, met speciale uitlegpagina’s over het bezoekersprofiel en over hoe je jezelf in de kijker van de media speelt. De woonbeurs is dan ook onderdeel van uitgever Sanoma Media Netherlands, vandaar dat ook acht woonbladen een sectie op de beurs bezetten.
Wat je verder nog moet weten: De beurs kent de secties Verbouwen, Veranderen, Keukens en Duurzaam Bouwen. In het woontheater kun je naar lezingen luisteren, maar het programma hiervoor verschijnt pas in september online.
Prijs: In de voorverkoop € 15, aan de deur € 19.

Aanmelden als exposant: http://deelname.woonbeurs.nl/contact_/informatie-aanvraag/
Website:
http://www.woonbeurs.nl/

 

maisonobjet6 – 10 september: Maison & Objet (voor vakgenoten)

Locatie: Villepinte, Noord-Parijs, Frankrijk.

Samenvatting: Internationale, goed bekend staande vakbeurs met een weinig behulpzame website.
Waarom zou je ernaar toe gaan: De vakbeurs bestaat uit zes grote onderdelen: ‘Paris’ laat vooral woningdecoratie zien, ‘Projets’ kent interieurarchitectuuroplossingen voor het luxesegment, ‘Musées’ is een bijeenkomst voor kunstvoorwerpen, ‘Outdoor-Indoor’ is voor decoratieartikelen voor huis en tuin, ‘Now! Design à Vivre’ is voor woningdesign, en ‘Scènes d’Intérieur’ is voor de grote decoratiemerken die luxe en extravagantie uitstralen.
Wat je verder nog moet weten: Vindt plaats tijdens de Paris Design Week. In januari en maart zijn er alweer nieuwe Maison & Objets. Ik zou je graag meer vertellen maar de website werkt niet echt mee.
Prijs: tot 1 juli € 45, daarna € 65.

Aanmelden als exposant: http://www.maison-objet.com/en/contacts/#comment-exposer
Website:
http://www.maison-objet.com/en/maison-objet/

 

latable7 – 10 november: La Table (voor iedereen)
Back to basics, blijdschap vinden in het alledaagse

Locatie: De Grote Kerk, Naarden, Vesting.

Samenvatting: Lifestylebeurs met smaakvolle interieur- en tafelaankleding in de aanloop naar de feestdagen tijdens de donkere wintermaanden, die voor de 18e keer gehouden wordt.
Waarom zou je ernaar toe gaan: Omdat het een lekker duidelijke beurs is. Het gaat om mooi feestelijk gedekte tafels, punt. Word je helemaal wild bij het vooruitzicht aan traditionele en moderne collecties tafelzilver, linnen, serviesgoed en glaswerk, zet dan dit evenement in je agenda.
Wat je verder nog moet weten: Er is een delicatessenplein, en topkok Paul fagel stelt voor de beurs speciaal een lunch- en dinerarrangement samen in z’n restaurant.
Prijs: Voorverkoop € 12,50 en aan de deur € 15.

Aanmelden als exposant: http://www.latablesfeerbeurs.nl/aanvraag_voor_deelname
Website:
http://www.latablesfeerbeurs.nl/

 

excellent201321 – 25 november: Excellent Wonen en Leven (voor iedereen)

Locatie: Beursgebouw, Eindhoven.

Samenvatting: Luxueus woonevenement waar hoge kwaliteit en exclusiviteit centraal staan. Waarom zou je ernaar toe gaan: Naast de beurs zelf staan er lezingen en workshops op het programma die gegeven worden door specialisten uit de interieurwereld en tuinarchitectuur, maar ook door experts uit de luxesector. Verder worden er verschillende designwoningen ingericht door gerenommeerde interieurarchitecten.
Wat je verder nog moet weten: Deze beurs organiseert een Ladies Night, en iedere beursdag kent zijn eigen dresscode. Dat verklaart wellicht waarom de wisselfotolijst op de homepage geen design laat zien maar een blote-benen-dame in verschillende poses en jurkjes.
En van 12 – 16 december kun je deze beurs in Ahoy, Rotterdam bezoeken.
Prijs: Reguliere beursdagen kosten € 15 entree, voor de openingsavond en de Excellente Veiling betaal je respectievelijk € 45 en € 15.

Aanmelden als exposant: http://www.excellentwonenleven.nl/exposanten/deelname/
Website:
http://www.excellentwonenleven.nl/

 

cocoon16 – 24 november: Cocoon (voor iedereen)
Home en inspiration event

Locatie: Brussels Expo, Brussel, België.

Samenvatting: Woon- en interieurbeurs met meer dan 300 exposanten van meubilair, decoratieve accessoires, verlichting, vloerbekleding, behangpapier, andere sfeermakers, keukens en badkamers.
Waarom zou je ernaar toe gaan: Tja, dat vertelt de website eigenlijk niet. Behalve een lijst exposanten en foto’s van vorig jaar valt er weinig te beleven op de website.
Wat je verder nog moet weten: De beurs is opgedeeld in de volgende zones: Home Classics, Living Today, Living Well, Shopping, Technics en Inspiration & Advice. En er is een Ladies Day.
Prijs: Voorverkoop € 8 en aan de deur € 10.

Aanmelden als exposant: http://cocoon.be/nl/exposanten/inschrijven/inschrijvingsformulier/
Website:http://cocoon.be/nl/

Van 3 tot en met 6 november is er ook nog Meubelbeurs Brussel, wat qua titel iets robuusters belooft dan de diverse decoratieartikelbeurzen. Fijn voor de afwisseling. Helaas is de website van de Meubelbeurs nog niet bijgewerkt naar het nieuwe jaar en vind je daar alleen informatie over 2012 …

Tot slot vermeld ik alvast dat dé beurs der beurzen, Salone Internazionale del Mobile in Milaan, plaatsvindt van 8 tot en met 13 april 2014. Houd het vast in gedachten!

Edwin de Kuiper
www.stijlapart.nl

PS. Samen aan de slag? Mail mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *