De ultiem ingerichte werkplek

De inrichting van je werkplek is erg belangrijk om zo productief mogelijk te kunnen werken. Een stijlvol ingerichte werkruimte met mooie kantoormeubelen, voldoende lichtinval en planten dragen bij aan een hogere arbeidsproductiviteit. Maar ook de instellingen van je bureau en stoel, een goede zithouding, een opgeruimde plek en het nemen van pauzes zijn van belang voor je werk. De beste tips voor productief werken op kantoor staan hieronder opgesomd.

De juiste hoogte

Om zo comfortabel mogelijk te werken, zonder nek- en rugklachten te krijgen, is het belangrijk dat de hoogte van je bureaustoel en je werkblad goed op elkaar afgesteld zijn. Zorg ervoor dat je een werkplek hebt van minimaal 140cm breed en 80cm diep. Een bureau is gemiddeld 72cm hoog en de afstand tot je computerscherm moet minimaal 50cm zijn. Zorg ervoor dat het puntje van je hoofd op gelijke hoogte met de bovenkant van je scherm is, zo voorkom je lichamelijke klachten. Kies dus altijd voor kantoormeubelen die in hoogte verstelbaar zijn.

Een goede houding

Een goede houding is cruciaal tijdens het werken op kantoor! Zorg ervoor dat als je achter je bureau werkt dat je voeten recht op de vloer staan en je knieën in een goed van 90 graden gebogen zijn. Je armen leg je op je armleuningen en met je rug zit je tegen de achterkant van je stoel aan, om je onderrug te ondersteunen. Een correcte houding zorgt ervoor dat je de gehele dag kan werken zonder last van je nek te krijgen.

Overzichtelijke werkplek

Naast de juiste hoogte en houding van je lichaam, is het belangrijk dat je werkplek overzichtelijk ingedeeld is. Niets is vervelender dan werken aan een overvol bureau. Leg veelgebruikte kantoormaterialen altijd bij de hand in een opbergbak en berg je dossiers zorgvuldig op in een ladeblok in de buurt van je bureau.

Pak je pauze

Door regelmatig pauze te nemen op je werk blijf je fit en voorkom je stress. Vaak merk je dat je concentratie na 1 à 2 uur werken al afneemt. Door dan even een pauze te nemen, zorg je ervoor dat je de gehele dag door nog energie hebt en productief blijft. Voldoende herstellen tijdens het werk is essentieel voor je gezondheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *