Verlichting wachtruimte tandartspraktijk

ingezonden artikel

Een interieur van een tandartspraktijk kenmerkt zich meestal door eenvoud, een klinische uitstraling, een leeshoek en een wat gedateerde balie. Dat kan anders.

Tandartsen zien dit gelukkig in en steeds vaker worden tandartsruimten voorzien van een nieuw interieur. Een receptie, een zithoek en een aantal behandel kamers, het zijn stuk voor stuk onderdelen van een normale tandartspraktijk. Licht is natuurlijk ook hier, een belangrijke factor in het opleveren van een praktijk die vele jaren mee kan. Wat we zien zijn oa oplossingen door indirecte verlichting en kleuren led strips die worden verwerkt in het interieur.

Herkenning:

Als je een tandarts praktijk binnen loopt is vooral een stuk herkenning belangrijk. Zo voelt de patiënt zich op zijn gemak, wanneer deze het gevoel heeft bij een professionele tandarts binnen te wandelen die aandacht heeft voor haar patiënten en die beschikt over de gewenste know-how.

Monelight bv is er in geslaagd die brug te slaan tussen de tandarts en haar patiënt. Dmv een zeer aangenaam licht dat uit de lamp komt en de herkenning van een 92cm hoge kies, wordt de patiënt meteen op zijn gemak gesteld en heeft de tandarts een design artikel in haar praktijk verwerkt die niet alleen gemaakt is voor de looks.

De M1 kies.
In de markt zijn vele oplossingen voor licht te koop. Allemaal hebben ze een bepaalde uitstraling, maar geen van die oplossingen, denk bijvoorbeeld aan de gekleurde ronde bollen met LED-verlichting, hebben een directe link met de tandarts. M-ONE springt er meteen uit, een eye-catcher.

Doordat de tand een natuurgetrouw ontwerp heeft van de bestaande M1 kies in ieder zijn of haar mond, is er ook nagedacht over de wortels. Deze dienen in ons ontwerp voor de stabiliteit van de tand. De wortels zijn afgevlakt zodat het sta vlak dusdanig stevig is, dat zelfs kinderen gerust tegen de lamp aan kunnen drukken.

Over de details is ook nagedacht;

Met een nylon snoer van 4 meter, geleverd in een mint achtige kleur, bestaan er meer dan voldoende mogelijkheden de lamp mooi te situeren in verschillende stijlen van ruimtes. De fitting van de lamp is een universele E27 fitting. Door het grote gat aan de onderkant van de lamp, die natuurlijk mooi afgewerkt is met aluminium, kunnen verschillende soorten spaarlampen worden bevestigd, zodat de klant zelf eventueel nog kan spelen met de lamp keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *