De nieuwste trends op het gebied van interieur

Bent u ook geregeld bezig met herinrichten van uw woning, omdat u niet langer tevreden bent over de huidige inrichting van de kamers? Dit is heel normaal! Door uw woning af en toe te vernieuwen, bijvoorbeeld door bepaalde meubels te vervangen, blijft uw woning aansluiten bij de laatste trends op het gebied van interieur. Heeft u bijvoorbeeld al een aantal vintage elementen aan uw huidige inrichting toegevoegd? Vintage is een trend van de afgelopen jaren, die maar niet aan populariteit verliest. Er zijn echter meer trends, waarmee u uw woning een nieuwe impuls kunt geven!

Kies voor een herinrichting van de badkamer

Veel woningeigenaren besteden weinig tot geen aandacht aan de inrichting van de badkamer bij een verbouwing in huis. Vaak kiest men voor een strakke inrichting, zelfs als dit vloekt bij de inrichting van uw overige kamers. Heeft u bijvoorbeeld een erg klassieke inrichting in uw woonkamer? Kies dan ook in de badkamer voor een klassieker type sanitair. Zo wordt de badkamer een verlengstuk van de overige kamers in uw woning, iets wat een rustgevend effect met zich meebrengt. U zult zich dagelijks in de badkamer bevinden, waardoor de inrichting van de badkamer niet onderschat mag worden.

 

Een loodgieter kan u helpen bij de herinrichting van uw badkamer, waarbij u bijvoorbeeld kunt kiezen voor nieuwe sanitaire voorzieningen. Overleg uw plannen vooraf goed met een loodgieter bij u in de buurt. Het blijkt namelijk niet altijd mogelijk te zijn om een nieuwe toilet op dezelfde afvoer aan te sluiten. Dit is afhankelijk van de aansluiting die een bepaald toilet heeft.

 

Zorg voor leuke accessoires in huis

Naast een herinrichting van de badkamer kunt u denken aan leuke accessoires voor de overige kamers van uw woning. Met kleine accessoires kunt u kamers een geheel nieuwe uitstraling geven, zonder veel te moeten veranderen. Daarbij zijn accessoires vaak al voor een paar euro aan te schaffen in woonwinkels. Op dit moment zijn de vintageaccessoires erg populair, niet alleen voor een woonkamer, maar ook zeker voor de slaapkamer.

 

Wat dacht u bijvoorbeeld van een leuke vintage lamp aan die ene kale muur in uw woning? Of kies bijvoorbeeld voor een vintage klok aan de muur! Dit zijn slechts twee simpele voorbeelden van accessoires, die uw woning nog gezelliger kunnen maken. U kunt naast vintage elementen ook kiezen voor meer landelijke accessoires, zoals een nieuwe houten tafel of een paar kleine plantjes op kasten en tafeltjes.

1 gedachte op “De nieuwste trends op het gebied van interieur

  1. Maria ten Hoeve

    Het klopt inderdaad dat veel huiseigenaren weinig aandacht besteden aan hun badkamer. Ik woon nu net in mijn nieuwe appartement en ga komende maand mijn badkamer flink onder handen nemen. Ik heb een interieurontwerper benaderd om met mij mee te kijken naar mijn ideeën. Ik heb er superveel zin in en denk dat het echt een mooie toevoeging is aan het geheel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *