Bewust ondernemen hét thema van Horecava 2013

De aandacht ligt dit  jaar op bewustwording, duurzaamheid en innovatie om in deze uitdagende  tijd het optimale uit je bedrijf te kunnen halen. Ook op het gebied van interieur design kan hieraan bijgedragen worden. De interieur trend, die veelal te zien was op de beurs is duidelijk. Terug in de tijd… dat is waar men naar streeft tegenwoordig. Op zoek naar de warmte van vroeger, knus bij elkaar, samen zijn, uitrusten en genieten. Dit is de trend van het moment, maar dan op een vernieuwende en bewuste manier. Enkele trends heb ik voor u genoteerd…

Meubels

Stoelen uit de retro-tijd maar dan in een nieuw jasje. Oude vormen gemaakt van moderne materialen en een tikkeltje industrieel. Gietijzeren stoelen, herkenbaar van vroeger door de vorm, maar vernieuwend door het materiaalgebruik in combinatie met moderne stoffen.  Het geeft een nostalgisch gevoel van warmte, maar past helemaal in het heden door de felle kleuren en patronen. Lange houten tafels waar men met zijn allen aan kan zitten om het gevoel van samen zijn te creëren.

De tafel die vertegenwoordigd werd door Satelliet is robuust en heeft een landelijk, maar moderne uitstraling door het onderstel. Deze tafel nodigt uit om samen te eten, lang na te tafelen en echt te communiceren met elkaar. Door het onderstel wat ambachtelijk oogt  is deze multifunctioneel. Door aan de hendel onder de tafel te draaien kan men deze op een lage stand zetten om te loungen, waarna deze verhoogd kan worden om te eten of te werken en zelfs om er een statafel van te maken, ideaal voor verschillende momenten van de dag. In dezelfde stijl zijn er ook barkrukken. Ouderwetse houtenkrukken gecombineerd met een modern onderstel die net als de tafel in hoogte verstelbaar zijn.

Terras

Ook lag dit jaar de aandacht op het terras, het visitekaartje van elke horecagelegenheid. Wat een bekend probleem op het terras is zijn wiebelende tafels. Hier is wat op gevonden, de RoXtable van Invend uit Arnhem. Een tafel met onderstel die zelfstellend is, ideaal en biedt uitkomst voor dit algemeen probleem. Deze RoXtable is dan ook genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2013 in de categorie Interior & Design.

Verlichting

Qua verlichting is er dit jaar een buitenlamp genomineerd. Deze lampen van Gacoli werken op zonne-energie en zijn daardoor snoerloos.  Geen struikelende gasten meer en voor het bedrijf geen stroom- en aansluitkosten. Innovatief met een moderne vormgeving. Ook qua materialen wordt er bewust meegedacht. Een nieuw materiaalsoort die er werd getoond is een houtsoort gemaakt van zouten en rijst en is hierdoor ijzersterk en biologisch compleet afbreekbaar. Verwerkbaar voor diverse meubels voor binnen en buiten.

Servies

Los van het thema dit jaar, maar zeker niet minder leuk zijn de onderborden van Taste of Art. Het bord dient als omlijsting voor het kunstwerk, gerechten die geserveerd worden. Deze borden kunnen ontworpen worden in de eigen huisstijl van bijvoorbeeld het restaurant. Uniek en herkenbaar voor elk bedrijf.

 

Kortom, de sfeer van vroeger wordt teruggebracht naar een bewustwordend en innovatief heden en dat samen voor een duurzame toekomst!

 

 

[clear][newline]

Auteur: Sylvia Brugman

Sylvia studeert bij de Jan de Bouvrie Academie en loopt stage bij ontwerpstudio STIJLAPART

[clear][newline]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *