3 tips voor je kantoorinrichting

De meeste tijd van de week brengen we door op onze werkplek. We hebben dan ook graag dat deze er goed uitziet. Vooral nu uit onderzoeken blijkt dat de juiste ingerichte werkplek daadwerkelijk een positieve invloed op je productiviteit heeft. En dat dit vooral bereikt kan worden als werknemers zelf hun eigen werkplek mogen inrichten en aankleden. Wij geven je dan ook graag drie tips om met de (her)inrichting van je werkplek aan de slag te gaan.

Schoon of rommelig?

Over de effecten van een schoon of rommelig bureau zijn onderzoekers niet eensluidend. Zo zijn schone werkplekken goed voor de conformiteit en veiliger plus efficiënter. Hier staat echter tegenover dat een rommelige werkplek positief is voor de creativiteit van je medewerkers. Of je dus gaat voor strakke lijnen of een lekkere chaos, hangt af van je doel en soort organisatie.

Natuur helpt

Dit klinkt misschien wat vreemd, maar kantoormedewerkers die naar afbeeldingen van de natuur keken herstelden beter van een mentale vermoeidheid. Vervolgens konden ze hun concentratie ook makkelijker vasthouden om een nieuwe, frisse start te maken. Fysieke planten en groene kantoormeubelen hebben een vergelijkbaar effect. Hang dus wat foto’s van bomen en beesten in het kantoor, verf de muren groen en zet accessoires van deze kleur bij iedereen op het bureau. Dit helpt je om de dag door te komen.

Houd lijnen rond

Ook iets dat we eigenlijk nog niet wisten, maar ronde vormen zorgen voor een ontspannen gevoel. Eigenlijk zouden we allemaal achter een ronde laptop moeten werken of en masse ronde kantoormeubelen huren, maar dat is helaas vrijwel onmogelijk. Ook kun je in een fysieke ruimte weinig veranderen aan de vorm, maar gelukkig kun je alles wel ‘rond’ aankleden. Fotolijstjes, pennenbakjes, opbergsystemen zijn er allemaal in ronde vormen!

Probeer deze tips vooral eens uit: zo kom je wellicht voortaan een stuk energieker en minder gestrest terug van werk. Wie wilt dat nou niet?

2 gedachten over “3 tips voor je kantoorinrichting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *